Már dédapáink is így csinálták.
Magyarországra 1735-ben, Mária Terézia által betelepített iparos családokkal együtt kerültünk az elnéptelenedett területek benépesítése és iparosítása céljából.
Már akkor is hordókészítéssel foglalkoztak az őseink és azóta is apáról fiúra öröklődik ez a régi mesterség.
Ma már a 21. században a nehéz kézimunkát sok gép segíti, műhelyemben ezzel gyorsabban, pontosabban tudjuk elkészíteni az általunk gyártott termékeket, amelyeknek alapanyaga a kocsánytalan tölgy.
A gyártás minden évben a rönkök vásárlásával kezdődik, a Bükk hegység erdeiben. Kiválasztjuk a számunkra tetsző, kiváló minőségű fákat, majd a műhelyben hosszát levágjuk, tükrösen hasítjuk és fűrészeljük, szabad levegőn szárítjuk.
Szárítás után egyenként válogatjuk a száraz dongákat, mert itt dől el, hogy melyből készítünk sörös-, boros-, pálinkás hordókat illetve fadézsákat növényeknek.
Termékeinket Magyarországon és Európa több országában értékesítjük.